A lázadás hangjai - John Scalzi

A lázadás hangjai

By John Scalzi

  • Release Date: 2014-12-03
  • Genre: Adventure Sci-Fi

Description

John Scalzi ismét visszatér a Vének háborúja-univerzumba, ahol ezúttal az emberi faj egységének fenntartása a cél. 

A Föld lakói már tudják, hogy a Gyarmati Szövetség szándékosan eltitkolta elõlük az univerzum veszélyeit. Generációk óta védelmezik az anyabolygót különféle idegen fajokkal szemben, ám nem puszta hazafiasságból: mindennél jobban szükségük van a katonai utánpótlásra, amivel egyedül a Föld láthatja el õket. A “Perry-incidens” után azonban nincsenek többé titkok, ráadásul új fajok jelentek meg és alkottak egységet - kifejezetten a Gyarmati Szövetség ellen. Tagjaik közt szeretnék látni a Földet is, amelynek vezetõi elárulva érzik magukat, és már nem tudják, hogy kiben bízhatnak. De választaniuk kell. 

Eközben a Gyarmati Szövetség mûködése is veszélybe kerül. Haderejük bevetése helyett ezúttal diplomáciai cselekkel és politikai fondorlatokkal akarják a javukra fordítani ezt az ördögi játszmát, amelynek a tétje most már az egész emberiség jövõje. Bevetik tehát a B csapatot Harry Wilson hadnaggyal az élen. Azt a csapatot, amelyik talán a harctéren nem a legjobb választás, de a váratlan és kiszámíthatatlan helyzetekre mindig váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokat találnak. 

Az õ küldetéseikrõl szól A lázadás hangjai. John Scalzi elõször digitálisan, epizódok formájában publikálta a kötetben szereplõ történeteket 2013. januárja és áprilisa között, majd a kirobbanó sikernek köszönhetõen nem kellett sokáig várni a könyv formájú megjelenésre sem. Elképesztõ epizódjaival, felejthetetlen szereplõivel és emlékezetes párbeszédeivel 

A lázadás hangjai a Vének háborúja-sorozat legszínesebb, legváltozatosabb darabja.

Comments